Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pielmieni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
jaja 2 szt
wołowina 400 g
wieprzowina 400 g
cebula 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pielmieni

Mięso wołowe i wieprzowe zemleć wraz z przysmażoną cebulą,dodać odrobinę wody,sól,pieprz i dobrze wyrobić.Sporządzić ciasto pierogowe:Mąkę wymieszać z jajkami dodawać wodę,aby powstała konsystencja ciasta,wyrobić,rozwałkować,wycinać małe krążki kieliszkiem.Z nadzienia uformować kulki wielkości dużego orzecha laskowego,kłaść je na krążki ciasta,zlepić brzegi.Gotować partiami we wrzącej,osolonej wodzie.Podawać gorące polane masłem,śmietaną albo sosem musztardowym.Pielmieni można również podawać z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak