Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielne żeberka w miodowej glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
miód prawdziwy 4 łyżka
keczup 5 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 3 łyżka
kminek Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
sezam 4 łyżki
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielne żeberka w miodowej glazurze

Miód, keczup, oliwę, sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy, sos sojowy oraz przyprawy (tymianek, pieprz cayenne, sól) wymieszać razem, dodać ziarna uprażonego na suchej patelni sezamu. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć żeberka, zostawić na kilka godzin w lodówce żeby smaki sie przegryzły. Żeberka piec w rękawie do pieczenia w 180 stopniach przez ok 1 godz 20 min. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.04.2013 22:16
robiłam w miodzie są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak