Piekielne żeberka w miodowej glazurze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • miód prawdziwy

    4 łyżka
  • keczup

    5 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • sok pomarańczowy

    3 łyżka
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sezam

    4 łyżki
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód, keczup, oliwę, sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy, sos sojowy oraz przyprawy (tymianek, pieprz cayenne, sól) wymieszać razem, dodać ziarna uprażonego na suchej patelni sezamu. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć żeberka, zostawić na kilka godzin w lodówce żeby smaki sie przegryzły. Żeberka piec w rękawie do pieczenia w 180 stopniach przez ok 1 godz 20 min. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.04.2013 22:16
robiłam w miodzie są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat