Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielne chipsy z jarmużu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 300 g
oliwa 3 łyżeczki z chili
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielne chipsy z jarmużu

Liście jarmużu myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Rwiemy na drobniejsze kawałki i usuwamy stwardniałe łodygi. Przekładamy do miski. Liście jarmużu polewamy w misce olejem z chili, delikatnie solimy, posypujemy pieprzem i ostrą papryką. Mieszamy i przekładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni, wkładamy blaszkę z jarmużem i pieczemy ok 10 minut, aż staną się chrupiące. Od czasu do czasu mieszamy i pilnujemy, by się nie przypaliły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 17.01.2016 18:03
kusi mnie tez jarmuż, nigdy jeszcze nie próbowałam :)
Habibi 17.01.2016 09:38
Też sobie wczoraj robiłam :)
jagoda5913 17.01.2016 00:22
muszę wypróbować
marcia7 16.01.2016 22:39
zdrowa wersja
sliwka 16.01.2016 22:20
Uwielbiam, bardzo zdrowe;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak