Piekielna zupa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • przyprawy

  • makaron

  • bulion

  • śmietana 12-procentowa

    2 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garka wlewamy litr wody i rozpuszczamy 2 buliony wołowe. Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Do zeszklonej cebuli z papryką dodajemy pomidory z puszki i wrzucamy do bulionu. W małym kubeczku mieszamy 3 łyżki koncentratu, 2 łyżki piekielnie ostrego sosu – MAD DOG red hot,i 2 łyżki śmietany mieszamy i rozgnieciony ząbek czosnku - wrzucamy do naszego piekielnego garka. Wszystko to gotujemy z przyprawami, aby nasza zupa pomidorowa była bardzo aromatyczna. Kiedy wszystko zaczyna bulgotać, możemy tylko się domyślać, co dzieje się w środku, zupę odstawiamy na pół godziny, aby smak był jeszcze bardziej piekielny. Podajemy ją piekielnie gorącą z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 20.04.2012 21:55
gotowałam dzis i miałam rację piekielna
kasiaw 01.04.2012 15:31
smakuje tak jak się zwie
Wiesława2 31.03.2012 14:28
ognista

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat