Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski z orzechami i czekoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier drobny 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski z orzechami i czekoladą

Orzechy i czekoladę siekamy na drobniejsze kawałki.

Miękką margarynę wrzucamy do miski dodajemy cukier i ucieramy za pomocą miksera.

Dalej miksując dodajemy jajko i przesiewamy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia- miksując, aby składniki się wymieszały i powstała gładka, gęsta masa.

Do masy dodajemy orzechy i czekoladę, mieszamy delikatnie ręką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczamy ręką i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 15 min. – ciasteczka mają się zarumienić, ale nie spalić.

Wyjmujemy i studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 23.08.2013 16:27
świetne ciasteczka do kawy
dziewczyna_z_kodeksem 23.08.2013 14:29
bardzo fajne ciacha
Agata3 23.08.2013 13:49
Super ciacha ;)
V_kuchareczka 23.08.2013 12:52
uwielbiam takie
joanna30 23.08.2013 12:50
Jak ja uwielbiam chrupać takie ciasteczka
bogusia19 23.08.2013 10:49
apetytu narobiłas
lee-aa 23.08.2013 10:00
Pyszne :) wyglądają bardzo apetycznie :)
dodi 23.08.2013 09:32
moje ulubione pieguski
Paolcia 23.08.2013 09:20
smacznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak