Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 gram
cukier drobny 150 gram
mąka pszenna 300 gram
cukier waniliowy 2 łyżeczki
m&m 100 gram
jajko 1
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski.

Wymieszaj mąkę z sodą oczyszczoną i cukrem waniliowym.Odstaw.
W międzyczasie utrzyj miękkie masło z cukrem. Następnie dodaj jajko i dalej ucieraj.
Do utartej masy stopniowo dodawaj mąkę. Gdy masa zacznie się zbijać,
zacznij ją rękoma ugniatać. Uformuj kulkę i zawiń ją w przeźroczystą folię.
Wstaw ciasto do zamrażarki na 5 min.
Na blaszce połóż papier do pieczenia. Z ciasta uformuj mniejsze kulki, ułóż je na blaszce i każdą lekko spłaszcz.
Na każdym ciasteczku połóż ok 3-4 m&m-sów.
Piecz 15 min w temp 180C

Smacznego! ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 22.06.2013 20:13
mniam mniam
Gracer 22.06.2013 19:50
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak