Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieguski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1|2 łyżeczki
masło 20 dag
cukier 17 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 2 szt.
orzechy włoskie 15 mielone
draże 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: pieguski

Mąkę mieszamy z proszkiem i solą.Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę,ucierając dodajemy po 1 jajku.Masę mieszamy z mąką orzechami,drażami.Z ciasta formujemy kulki, pieczemy około 15min. w st.180.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 02.05.2011 12:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak