Pieguski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    2,5 szklanki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • czekolada

    150 gram
  • żurawina

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę pokroić w kostkę. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać (można zmiksować). Do masy dodać żurawinę i czekoladę. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 stopni. Z masy robić małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blaszce, zachowując dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka się \"rozpłyną\". Piec 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 05.03.2011 08:06
smaczne
Nina7 21.02.2011 08:46
łatwe i pewnie przepyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat