Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek z białek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 400 ml
cukier 1 szkl
mąka 1,5 szkl
cukier wanilinowy 1 op
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 szt
mak 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek z białek

Białka ubić na pianę, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić do rozpuszczenia cukru, dodać mak , mąkę proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Wylać ciasto w nasmarowaną blaszkę lub w dwie keksówki. Piec w temp 180 st ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 15.05.2013 12:35
niedrogie i dobre ciasto
Betka 11.05.2012 22:59
pycha;)
cooleczka 20.01.2012 11:58
coś takiego jak panienka makowa :)
angelika14 26.12.2011 12:09
wygląda przepysznie:)
Agnieszka_B 28.03.2011 12:24
Cudny ten piegusek i pewnie pyszny:)
Gosia40 28.03.2011 10:02
wygląda przepysznie:)
Henryka2 28.03.2011 08:52
Olaa, nazwa jest stara jak to ciasto! Wygląda nieźle.
1j1o1l1a1 27.03.2011 20:38
fajny efekt :)
Olaa 27.03.2011 20:23
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak