Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek jagodowo-czekoladowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mleko 6 łyżka
wiórki kokosowe 4 łyzka
mąka 2 szklanka
cukier 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 szt
kropelki czekoladowe 100 g
jagody 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek jagodowo-czekoladowy

Margarynę roztapiamy w garnuszku.

Dodajemy do niej cukier, mleko i wiórki kokosowe.

Dokładnie mieszamy i zagotowujemy po czym odstawiamy do ostygnięcia.

Gdy masa będzie już przestudzona miksujemy ją z mąką, proszkiem do pieczenia oraz żółtkami.

Białka ubijamy i wraz z kropelkami czekoladowymi dodajemy do masy.

Delikatnie ale dokładnie mieszamy.

Do wysmarowanej tłuszczem formy wylewamy ciasto.

Na wierzch wysypujemy jagody.

Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 50 minut (do suchego patyczka).

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 14.07.2013 22:14
pyszne ciasto
halina17 14.07.2013 21:43
Dobre ciasto.
reniatka 14.07.2013 21:19
suuuperowe to ciasto
kokoszka
kokoszka 14.07.2013 20:58
pycha ciasto
meg1984 14.07.2013 20:40
ale bym zjadła to ciacho
malaczarna23 14.07.2013 20:18
pyszny placuszek
Konczi 14.07.2013 20:10
bardzo fajne ciacho, podoba mi się, na pewno wypróbuję
Pyszota 14.07.2013 19:58
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak