Piegusek cioci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1,5 kostki
  • mąki tortowej

    1,5 szklanki
  • cukru

    1 szklanka
  • proszku do pieczenia

    2 łyżeczki
  • maku

    1 szklanka
  • jajka

    7
  • bakalie

  • olejek migdałowy

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wkładamy margarynę, żółtka, cukier, olejek wszystko razem ucierać aż powstanie masa. Wtedy dodajemy mąkę z proszkiem przesianą, mak, bakalie i to wszystko ucieramy. Na koniec ubijamy piane z białek i dodajemy do masy. Wszystko mieszamy a najlepiej drewnianą łyżką. Dajemy do dużego prodiża i pieczemy 160 stopni i pieczemy przez godzinę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 28.02.2017 21:57
super wygląda :))
Klausia 21.09.2016 15:56
robiłam kiedyś z tego przepisu :)
MAR3STA 14.10.2015 19:42
na pewno pyszny był
Malgorzata549 04.12.2014 09:34
ładnie się prezentuje
Jagódka77 21.10.2014 15:14
fajne ciasto
Jagódka77 27.08.2014 15:10
prezentuje się rewelacyjnie
mysia12 08.07.2014 18:48
pyszności palce lizać
Klausia 23.05.2014 18:04
wygląda cudnie :)
kate.500 17.05.2014 22:11
pyszne ciasto
erym 06.05.2014 13:02
swietny przepis, polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat