Piegusek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • mak

    1 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • margaryna

    1/2 kostki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • zapach migdałowy

  • białek

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, mak, zapach migdałowy, proszek do pieczenia. gdy masa będzie już jednolita, dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy i wylewamy do formy, wysmarowanej tłuszczem. Delikatnie mieszamy i wylewamy do formy, wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy ok 30-45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 12.06.2013 07:47
wygląda smakowicie
Halina14 30.04.2013 14:03
smacznie brzmi muszę upiec
M. Monroe 05.01.2013 21:45
ciekawy
aisza1 30.12.2012 13:21
pyszny i prosty
Motorek 06.10.2012 08:54
pycha
magdziorka6 05.08.2012 18:28
uwielbiam pieguski
dorota20w 03.08.2012 10:55
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat