PIEGUSEK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 G
  • cukier

    300 G
  • margaryna

    250 G
  • mak

    1 SZKLANKA
  • mleko

    1 SZKLANKA
  • jajka

    4 SZT
  • proszek do pieczenia

    1 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem,dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.wsypac mak i dalej ucierać.wlać mleko.na koniec dodać ubitą pianę z białek.piec ok 45 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Plotek 11.04.2012 22:25
Uwielbiam! :)
pioge7 03.01.2012 09:37
pycha
Małgorzata106 05.10.2011 20:53
pycha
owocówka 16.09.2011 10:28
ładnie wygląda
Bart 01.01.2011 02:25
smaczne
Jaheira11 01.01.2011 01:04
jeżeli to ten piegusek to bardzo dobry
Ewelina47 11.11.2010 07:54
pycha
Margo1 01.10.2010 13:14
lubię pieguski
bogumiła3 14.09.2010 22:08
super
mehia 07.09.2010 18:17
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat