Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus z rabarbarem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 175 g
cukier 150 g
jaja 4 szt
mleko 150 ml
mak 50 g
mąka pszenna typ 450 350 g
proszek do pieczenia 2 plaskie lyzeczki
rabarbar 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus z rabarbarem

Kroki postępowania

1

W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i makiem.
Krok 1 - Piegus z rabarbarem foto
2

Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Krok 2 - Piegus z rabarbarem foto
3

Dodawać po jednym jajku, dokładnie po każdym miksując.
Krok 3 - Piegus z rabarbarem foto
4

następnie dodać połowę mleka i połowę suchych składników, zmiksować, dodać resztę i ponownie dokładnie zmiksować.
Krok 4 - Piegus z rabarbarem foto
5

Przelać do tortownicy o średnicy 23cm (wyścielonej papierem), wyrównać.
Krok 5 - Piegus z rabarbarem foto
6

Umyty rabarbar pokroić w kawałki,
Krok 6 - Piegus z rabarbarem foto
7
posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45-50 minut.

Ciasto można oprószyć cukrem pudrem
Krok 7 - Piegus z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.05.2016 20:58
Lubię takie ciasta do kawki
Aleksandra/Olcia 29.05.2016 18:47
pycha ciacho
fotoviderek 29.05.2016 15:18
Bardzo apetyczny :)
Motorek 29.05.2016 14:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak