Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus na białkach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat migdałowy kilka kropel

Porada

Ciasto możemy posypać cukrem pudrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus na białkach

Białka ubijamy na sztywno,ucierając dodajemy cukier,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,aromat migdałowy i mak. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia ,przelewamy ciasto i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.06.2015 18:56
często piekę taki, bardzo smaczny
Maridka19 17.06.2015 13:50
Wygląda pysznie :)
Wacław 17.06.2015 11:39
fajne i szybkie ciasto :-)
Mniam 17.06.2015 11:35
Też tak czasami wykorzystuję białka, bo ciasto jest pyszne :)
Futka 17.06.2015 10:22
Świetne i bardzo smaczne ciasto :)
Kasnaj 17.06.2015 10:15
smaczne ciasto
wyattearp 17.06.2015 09:57
świetne ciasto
Zdzisław 17.06.2015 08:50
takie słodkości bardzo lubię
Motorek 17.06.2015 08:25
smaczne ciasto
Iwusia 16.06.2015 23:47
szybkie i smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak