Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus (babka makowa)

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mak 1 szklanka
cukier 1 szklanka
masło 150 g
białko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus (babka makowa)

Roztopić masło dodając cukier i mak. Wymieszać i ostudzić. Dodać przesiana mąkę i ubite na sztywno białka. Na końcu dodać proszek do pieczenia i olejek waniliowy. Wylać do tortownicy (średnica 24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach C przez około 55 minut. Oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.11.2014 21:59
super babka
Aleksandra/Olcia 10.11.2014 19:16
uwielbiam jej smak
wyattearp 10.11.2014 19:04
fajne ciacho
adelajda 10.11.2014 18:53
Szybkie dobre ciasto :)
Ania84 10.11.2014 18:52
fajnie wgląda :) no i ten makaron :) dobrze ze ta edycja wróciła :)
marenka 10.11.2014 17:51
Fajne ciasteczko:)
Renata9 10.11.2014 17:39
Teraz zwróciłam uwagę, że w składnikach chyba Ci się wkradł błąd, bo jest szklanka makaronu, a powinna być mąka :-) Możesz jeszcze edytować składniki :-)
Katarzyna59 10.11.2014 17:12
apetyczna babka
Renata9 10.11.2014 17:01
bardzo smaczna babka
V_kuchareczka 10.11.2014 16:51
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak