Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowate udka w słodko pikantnej marynacie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuka
olej 3 łyżka
przyprawa do zup w płynie 3 łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbek
miód 1 łyżka
mak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowate udka w słodko pikantnej marynacie

Udka umyć, natrzeć szczyptą soli i pieprzu.

W naczyniu żaroodpornym wymieszać olej z , przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
W marynacie obtoczyć mięso, naczynie przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki ( a najlepiej na całą noc ).

Udka piec w 190' przez ok. 50 minut, w trakcie pieczenia obrócić je ok. 3 razy, a na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i posypać udka makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 27.05.2013 09:39
Fajny przepis :)
Magula 27.05.2013 07:45
mniam mniam pyszności
Noruas 26.05.2013 23:35
z makiem? brzmi nieźle, a że lubię na ostro to chętnie bym się skusiła :)
treonina 26.05.2013 22:53
ciekawa propozycja :-)
iwi 26.05.2013 22:53
Warto wypróbować.
idealme 26.05.2013 22:52
wygląda smacznie
Renataj 26.05.2013 22:38
Udka z makiem - ciekawe połączenie, warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak