Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowata zapiekanka bananowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2
masło 10 dag
cukier kryształ 10 dag
jajko 2
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowata zapiekanka bananowa

Ucieramy miękkie masło na puch. Banany obieramy, jednego zgniatamy widelcem i dodajemy do masła, ucieramy. Dodajemy mąkę, cukier, całe jajka i cynamon. Ucieramy do połączenia składników. Wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą foremki do pieczenia. Drugiego banana kroimy w plasterki. Wygładzamy wierzch ciasta łyżką i układamy plasterki banana. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. (Opcjonalnie pod koniec pieczenia dodajemy pitaję pokrojoną w kostkę.) Można oprószyc cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 06.04.2014 20:33
Bardzo fajny przepis.
Ania84 06.04.2014 16:28
Zapiekanka smakuje wyśmienicie na ciepło z gałką lodów waniliowych!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak