PIECZYWO CZOSNKOWE Z SEREM I SZYNKĄ

PIECZYWO CZOSNKOWE Z SEREM I SZYNKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo

    WG POTRZEB
  • czosnek

    2 ZĄBKI
  • jajko

    2 SZTUKI
  • przyprawa do potraw Kucharek

    DO SMAKU
  • szynka gotowana

    KILKA PLASTERKÓW
  • ser żółty

    KILKA PLASTERKÓW
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania PIECZYWO CZOSNKOWE Z SEREM I SZYNKĄ

Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je z dodatkiem przyprawy Kucharek oraz z wyciśniętym czosnkiem (można go zastąpić czosnkiem granulowanym).
Rozgrzewamy patelnię z olejem. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy zamoczone z obu stron pieczywo.
Plasterki szynki i sera kroimy w drobną kosteczkę i kładziemy na drugą stronę już opieczonego pieczywa zaraz po odwróceniu aby ser zdążył się roztopić.

I gotowe. Szybko, smacznie i tanio.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

cukiereczek 27.08.2011 20:11
pyszne
Teresa15 18.07.2011 18:29
Na pewno są pyszne!
Barbara55 29.04.2011 16:13
robię podobnie
kielcok1 15.04.2011 19:13
dobra kolacja gotowa
Sylwia88 03.11.2010 16:35
musi byc pyszne
Jadwiga18 09.10.2010 10:48
uwielbiam taką pzrekaske

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat