Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczywko czosnkowe z serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

osełka 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
natka pieruszki 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
bagietka 1 sztuka
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczywko czosnkowe z serem

Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy razem z czosnkiem do miękkiej osełki i doprawiamy solą i pieprzem - wszystko dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na średnio grube kromeczki i smarujemy masełkiem czosnkowym. Następnie posypujemy wierzch startym żółtym serem i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 150C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.09.2013 18:05
lubię takie kanapeczki !!!!!
Kamil 05.08.2013 08:56
Niema potrawy z czosnkiem która by mi nie smakowała:)
Ola1984 17.06.2013 19:01
Uwielbiam, robię podobne pieczywo czosnkowe i niczego więcej do szczęścia nie potrzebuję :)
Dorian 10.04.2013 19:57
pyszny dodatek do salatki greckiej
Bernadeta1 18.12.2012 19:16
często robię pycha
miroslawa 17.12.2012 04:18
często takie podjadam, pyszne
Zdzisław 16.12.2012 18:28
do podjadania smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak