Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony ziemniak z tuńczykiem i włoskimi pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki duże 2 szt
pomidory suszone w zalewie 6 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
Szczypiorek cienki 2 łyżki
sól, pieprz
serek wiejski 1 szt
ser gouda 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony ziemniak z tuńczykiem i włoskimi pomidorami

Folię aluminiową, stronę błyszczącą posmarować oliwą i owinąć ziemniaki. Piec w piekarniku około 40 minut. Wyjąć upieczone, ściąć wierzch i małą łyżeczką wydrążyć, pozostawiając 0,5 centymetrowe ścianki.
Wydrążone ziemniaki pokroić w kostkę, dodać pokrojone suszone pomidory z zalewy. Osączonego tuńczyka. Ziemniaki , tuńczyka i pomidory wymieszać z twarogiem. Można dodać trochę pokrojonego szczypiorku. Posolić i oprószyć pieprzem. Napełnić masą ziemniaki, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 22.11.2013 10:35
świetny pomysł na ziemniaczki ;)
sanielcia 21.11.2013 22:09
wygląda wyśmienicie!
Magula 21.11.2013 22:06
fajny pomysł
Barbara13 21.11.2013 20:20
to musi być pyszne:)
izapozdro 21.11.2013 20:15
mniam, wygląda naprawdę pysznie :)
V_kuchareczka 21.11.2013 19:48
Znakomicie wyglądają
joanna30 21.11.2013 19:44
Pychotka :)
Gabi44 21.11.2013 19:36
Lubię faszerowane ziemniaki.Ten jest ładnie podany.
Monika10 21.11.2013 17:59
pyszne napewno
idealme 21.11.2013 17:55
smaczne danie :)
mufinka79 21.11.2013 17:35
Bardzo lubię tak podane ziemniaki. Wspaniale wyglądają :)
cukiereczek 21.11.2013 17:31
pięknie wygląda tak apetycznie
Rysia 21.11.2013 17:29
Podany przepięknie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak