Pieczony udziec z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1.5 kg
  • pieczarki

    20 dag
  • por

    1/2 szt
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    3 łyżki
  • czubrica zielona

    1 łyżka
  • woda

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec z indyka myjemy wkladam do naczynia żaroodpornego. Udziec nacieram przylrawami. Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. Nastepnie obkladam udziec.

Do naczynia wkładam również ząbek czosnku oraz zielone części pora. Całość podlewam ok 150 ml wody. Na koniec posypuję suszoną cebulką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat