Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony udziec z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1.5 kg
pieczarki 20 dag
por 1/2 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżki
czubrica zielona 1 łyżka
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony udziec z indyka

Udziec z indyka myjemy wkladam do naczynia żaroodpornego. Udziec nacieram przylrawami. Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. Nastepnie obkladam udziec.

Do naczynia wkładam również ząbek czosnku oraz zielone części pora. Całość podlewam ok 150 ml wody. Na koniec posypuję suszoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak