Pieczony udziec z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • gałązka rozmarynu

  • rękaw do pieczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, oddzielić od kości, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem.
Odstawić na pół godziny do lodówki
Włożyć do rękawa, zawiązać i piec w piekarniku w temp. 180 stopni z termoobiegiem, po godzinie rozciąć rękaw i piec jeszcze pół godziny, żeby skórka była zarumieniona i chrupiąca. Ozdobić gałązką rozmarynu. Podawać z czerwonym winem. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 21.05.2013 13:40
wygląda bardzo smacznie
edzik 30.03.2013 14:58
ja dodaję trochę białego wina, ale ta też wygląda bardzo smacznie!
carmen 30.03.2013 14:00
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat