Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony udziec z indyka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
gałązka rozmarynu
rękaw do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony udziec z indyka

Mięso umyć, oddzielić od kości, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem.
Odstawić na pół godziny do lodówki
Włożyć do rękawa, zawiązać i piec w piekarniku w temp. 180 stopni z termoobiegiem, po godzinie rozciąć rękaw i piec jeszcze pół godziny, żeby skórka była zarumieniona i chrupiąca. Ozdobić gałązką rozmarynu. Podawać z czerwonym winem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.05.2013 13:40
wygląda bardzo smacznie
edzik 30.03.2013 14:58
ja dodaję trochę białego wina, ale ta też wygląda bardzo smacznie!
carmen 30.03.2013 14:00
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak