Pieczony udziec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec

    1 kg
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuka
  • musztarda

    2 łyżki
  • słonina

    15 dag
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa ścieramy na tarce o grubuch oczkach i mieszamy z musztardą. Powstała masa nacieramy osuszone mięso i na 3-4 dni wstawiamy do lodówki. Po tym czasie szpikujemy słoniną, doprawiamy. Pieczemy 1 godzinę w wysokiej temperaturze.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat