Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony stek z tuńczyka

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Kolejny przepis z piekarnika…bo robi się samo ;)

Składniki:

tuńczyk 400 gramów
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżka
olej słonecznikowy 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Porada

W przepisie użyliśmy steków z tuńczyka po 200 g każdy.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony stek z tuńczyka

Musztardę i olej dokładnie łączymy z pieprzem. Marynujemy w nim steki przez kilka godzin. Następnie zawijamy w folię aluminiową, pieczemy 25 min. w temp. 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak