Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony solony dorsz (Baccala al forno con patate)

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 750 g
ziemniaki 750 g
oliwa 6 łyżek
natka pietruszki 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony solony dorsz (Baccala al forno con patate)

Połową ilości oliwy smarujemy dno naczynia do zapiekania. Dorsza kroimy na kawałki ,solimy z obu stron i układamy na dno naczynia.
Ziemniaki obieramy i kroimy na dużą kostkę ,układamy na rybie. Oprószamy posiekaną natką pietruszki ,posypujemy posiekaną cebulą i czosnkiem ,następnie oregano. Oprószamy solą i sporą ilością pieprzu. Posypujemy bułką tartą ,polewamy pozostałą oliwą i zapiekamy 45 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 21.05.2015 06:40
Lubię dorsza :-)
Łukasz15 20.05.2015 16:17
Z chęcią wypróbuję
kloruś 20.05.2015 14:54
chętnie bym skosztowała!
halina17 20.05.2015 14:14
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak