Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony śledź w świątecznych owocach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledź świeży 2 szt
gruszka 1 szt
jabłko 1 szt
aronia 2 łyżki
żurawina 2 łyżki
sok z cytryny
cynamon 1 kawałek
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony śledź w świątecznych owocach

Śledzie myjemy wyciągamy wnętrzności myjemy osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony. Jabłka gruszki myjemy nie obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki. Owoce mieszamy z aronią i żurawiną . Do owoców dodajemy kawałek cynamonu ,doprawiamy pieprzem . Śledzie pieczemy w piekarniku ok 20 min z termoobiegiem w 190 stopniach . Owoce pieczemy w piekarniku ok 8 min . owoce mają być chrupkie nie pieczemy długo ,żeby się nie rozgotowały . Upieczone ryby podajemy z owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakChwili 27.11.2012 10:33
Świetny przepis.. zapachniało wakacjami.. ale na święta też świetna propozycja :D
Noruas 27.11.2012 10:00
Pieczone rybki są świetne, bardzo fajny i prosty przepis, a owoce jak znalazł na zimowe przeziębienie.
Andysz 27.11.2012 09:47
rewelacja;)
iwa643 27.11.2012 09:27
Polecam na świeta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak