Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab zalipiański

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab z kością 90 dag
smalec 2 łyżki
wino białe wytrawne 0,25 litra
wywar warzywny 0,25 litra
cebula biała 2 szt.
rodzynki 10 dag
orzechy włoskie 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
szałwia suszona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab zalipiański

Sposób przygotowania:
Schab opłukać, oddzielić od kości pokroić na porcje, obrumienić na smalcu, włożyć do naczynia żaroodpornego i posypać pieprzem, solą i szałwią. Wstawić do piekarnika, po kilku minutach podlać wywarem, włożyć pokrojoną cebulę i piec w między czasie podlewając winem. Pod koniec pieczenia dodać rodzynki, orzechy i dopiec przez 15 minut. Porcje mięsa wyłożyć na talerze i polać wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak