Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z dzika na kanapki

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna 600g schab z dzika
sos sojowy 3 lyzki
ketchup pikantny 3 lyzki
olej 2 lyzki
czosnek 3 zabki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z dzika na kanapki


Następnie polać mieszanką keczupu z sosem sojowym i olejem. Dodać 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz pieprz czarny mielony. Dłońmi dokładnie natrzeć mięso, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 doby. W międzyczasie kilka razy mięso przewracać.

Po tym czasie przełożyć schab do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić całkowicie w rękawie i sosie, który się wytworzył.

Mięso pokroić w plastry i podawać jako wędlinę kanapkową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.01.2015 20:54
dzik to dla mnie nadal nie odkryta tajemnica smakowa, jak tylko będę mieć okazję chętnie wypróbuje ten przepis :)
Klausia 15.01.2015 17:23
Spróbowałabym chętnie :)
teresa18 14.01.2015 17:46
rewelacyjne mięsko
adelajda 14.01.2015 17:10
dobre mięsko :)
bhb8 14.01.2015 17:05
dobre mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak