Pieczony schab z dzika na kanapki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    600g schab z dzika
  • sos sojowy

    3 lyzki
  • ketchup pikantny

    3 lyzki
  • olej

    2 lyzki
  • czosnek

    3 zabki
  • pieprz czarny mielony

    1 lyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Następnie polać mieszanką keczupu z sosem sojowym i olejem. Dodać 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz pieprz czarny mielony. Dłońmi dokładnie natrzeć mięso, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 doby. W międzyczasie kilka razy mięso przewracać.

Po tym czasie przełożyć schab do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić całkowicie w rękawie i sosie, który się wytworzył.

Mięso pokroić w plastry i podawać jako wędlinę kanapkową

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 16.01.2015 20:54
dzik to dla mnie nadal nie odkryta tajemnica smakowa, jak tylko będę mieć okazję chętnie wypróbuje ten przepis :)
Klausia 15.01.2015 17:23
Spróbowałabym chętnie :)
teresa18 14.01.2015 17:46
rewelacyjne mięsko
adelajda 14.01.2015 17:10
dobre mięsko :)
bhb8 14.01.2015 17:05
dobre mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat