Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bryndza 10 dag
ogórek kiszony 1 szt
schab bez kości 1 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z bryndzą

Schab umyć, zrobić przez środek dziurę. Nadziaą serem i ogórkiem pokrojonym w słupki.
Mięso obtoczyć w ulubionych przyprawach, ja używam piperzu cytrynowego, soli i ziół z kuchni włoskiej.

Dziury w mięsie sklejam wykałączką, całość opiekam na suchej patelni teflonowej.Następnie wkładam do rękawa z pokrojoną cebulką i łyżką oliwy, dla ostrości można wlać pół kieliszka brandy. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut.


Życzę smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.01.2015 16:27
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak