Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1-1,2 kg
  • sól do smaku

    1
  • zioła prowansalskie

    3 łyżki
  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    3-4 łyżki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab nacieramy olejem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Przekładamy do rękawa do pieczenia.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski.
Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Zamykamy rękaw.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut.
Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anka1988

07.04.2017 10:03
cudowna, domowa wędlina

MonikaW

06.04.2017 21:18
smakowite mięsko

wwwiolka

06.04.2017 20:01
Bardzo fajny przepis.

marzut

06.04.2017 18:44
Smaczne mięsko :)

Ania321

06.04.2017 16:15
pyszne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat