Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1-1,2 kg
sól do smaku 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

Schab nacieramy olejem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Przekładamy do rękawa do pieczenia.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski.
Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Zamykamy rękaw.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut.
Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 07.04.2017 10:03
cudowna, domowa wędlina
MonikaW 06.04.2017 21:18
smakowite mięsko
wwwiolka 06.04.2017 20:01
Bardzo fajny przepis.
marzut 06.04.2017 18:44
Smaczne mięsko :)
Ania321 06.04.2017 16:15
pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak