pieczony schab w rękawie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • zioła

  • INNE-

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pieczony schab w rękawie foto
Jako iż składników jest bardzo dużo każdy składnik będzie podany tylko w opisie jak wykonać potrawę.

Będzie czytelniej.

Najpierw przygotowujemy marynatę. Ja mieszam ze sobą:

-1 marynata klasyczna rozrobiona w 1/4 szklanki oleju
- dodaje do tego pół łyżeczki ziół prowansalskich
- pól łyżeczki majeranku
-pół łyżeczki pieprzu
-pół łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego
-pół łyżeczki słodkiej papryki
-półtora łyżeczki czosnku granulowanego
-1 łyżeczka suszonej Bazyli lub 5 listków świeżej

Po rozmieszaniu marynaty wylewamy ją na nasz schab i wkładamy pod przykryciem do lodówki na całą noc
Krok 2 - pieczony schab w rękawie foto
po nocy ,,leżakowania" schabu w lodówce podsmażamy go lekko na patelni
Krok 3 - pieczony schab w rękawie foto
schab skrapiamy cytryną i posypujemy połową łyżeczki soli i wkładamy do rękawa wraz z marynatą i dodatkowo z :

-5 ząbkami czosnku
-5 listkami bazylii
-1 mala cebulą pokrojoną w kostkę (surową)
-1 liściem laurowym
-1 zielem angielskim

Pieczemy w 180 stopniach przez około 1h 30 minut. Na ostatnie 15 minut pieczenia rozcinamy rękaw aby schab się zarumienił

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 29.06.2012 22:21
pycha
MagdaXXX 29.06.2012 22:21
pycha
sara1 14.03.2012 14:34
apetyczne mięsko
senninha 04.03.2012 18:47
wygląda bardzo soczyście :) super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat