pieczony schab lekko słodki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1500 gram
  • miód

    2 łyżki
  • olej

    10 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • bulion

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso myjemy, olej, miód, sok i musztardę mieszamy razem taka mieszaką nacieramy mięso. Odstawiamy na 3 godziny, PO tym czasie układamy w brytfanie podlewamy połową bulionu, pieczemy 100 minut co jakiś czas podlewając pozostałą częścia bulionu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat