Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 700 dag
wino białe wytrawne 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypta
oliwa 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab

Mięso natrzeć oliwą, dodać pokrojony czosnek oraz zioła i przyprawy (pieprz kolorowy, sól zmiękczającą mięso, majeranek, paprykę słodką, paprykę ostrą, chrzan ). Marynujemy pozostawiając na około 2 godziny w lodówce.

Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy winem.

Pieczemy około 2 godziny do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 07.10.2015 09:41
świetny schabik
Maridka19 07.10.2015 09:33
Pyszne mięsko :)
kasiaw 07.10.2015 09:17
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak