Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony schab

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula biała 2 szt
miód prawdziwy 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schab

schab osuszamy i ściereczką namoczoną w occie pocieramy mięso,kładziemy mięso na foli aluminiowej, następnie polewamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i majerankiem i odstawiamy do lodówki na godzinkę.
następnie obsmażamy mięso na patelni z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego, na pozostały olej zlewamy sok z cytryny pozostały na foli, dodajemy miód i cebulę i przez chwilę podsmażamy, później polewamy tym mięsko, wstawiamy do piekarnika na 180 * C na godzinkę, po połowie czasu obracamy podlewamy odrobinką wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 26.02.2014 16:10
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak