Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony sandacz.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 szt
cebula 1,5 szt
koper świeży 1/2 pęczek
cytryny 1 szt
masło 3 łyzki
śmietana 3-4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat wg uznania
olej 1-2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony sandacz.

Sandacza oprawić,posypać solą,pieprzem,przyprawą do ryb i lekko skropić sokiem z cytryny.
Cebulę obrać,pokroić w krążki,włozyć na patelnię,dodać2 łyzki masła,posolić i smazyc na rumiano a nastepnie dodać śmietanę i wymieszać.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem.Rybkę nadziać umytym koperkiem i wiórkami masła,wyłozyc na nią usmazoną cebulkę,przykryc naczynie i piec ok.45 minut w tem,180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.02.2014 21:58
uwielbiam takie rybki
olkaaa 11.02.2014 07:29
chętnie bym zjadła
Rybciia 18.10.2013 10:44
pyszna rybka :-)
Wafelek2601 18.04.2013 16:56
Pyszna rybka
kuklik 03.01.2013 15:16
wspaniała
adelajda 22.08.2012 18:02
apetyczna !
misia53 30.07.2012 17:58
wspaniała rybka, szkoda ,że nie mam jakiegoś rybaka....a w ogóle to u nas są przeważnie mrożone a to już nie to....
barbara11561 29.07.2012 08:44
Bożenko ,bardzo kusisz tymi rybkami,aż mój chłopek mlaska mi za uchem na ich widok:)
anemon 28.07.2012 13:05
Wspaniale się prezentuje.
parysek10 27.07.2012 19:28
rewelacja
alaaa 27.07.2012 17:46
wygląda smacznie,,rybki są pyszne
IZABELA29 27.07.2012 17:02
i znów taka pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak