Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
masło 100 g
czosnek 2 ząbki
koper świeży do smaku
natka pietruszki do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
cytryna do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy rybki. Obcinamy głowy, płetwy, zdejmujemy łuski. Lekko skraplamy sokiem z cytryny.
Krok 1 - Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem foto
2
Masełko trzymane w temperaturze pokojowej przekładamy do małego naczynia, dodajemy ok 2 łyżek soku z cytryny, pieprz cytrynowy i przyprawę do ryb. Użyłam po ok 1 łyżce pieprzu i przyprawy. Zgniatamy czosnek, myjemy i drobno siekamy koperek i pietruszkę.
Krok 2 - Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem foto
3
Wszystko łączymy i ucieramy. Wstawiamy do lodówki na ok godz.
Krok 3 - Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem foto
4
Nacieramy masłem z przyprawami rybę w środku i na zewnątrz.
Krok 4 - Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem foto
5
Rybki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na min godz, żeby dobrze się zamarynowały.
Krok 5 - Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem foto
6
Pieczemy w temp. ok 170 stopni przez ok 30 min.
Krok 6 - Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem foto
7
Smacznego.
Krok 7 - Pieczony pstrąg z masełkiem i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.01.2014 20:31
wspaniała rybka
Krzysztof15 19.11.2013 19:54
lubie bardzo pstraga
eliza135 19.11.2013 19:42
zjadłoby się
Ela_K 19.11.2013 19:34
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak