PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH

PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sól i pieprz

  • cytryna

  • oliwa

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • masło

    4 plasterki
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

  • cząber

  • szałwia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH  foto
1/ Ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć suszonymi ziołami o raz przyprawami (brzuszki też). Skropić oliwą i odstawić na minimum 2-3 godziny. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Do każdego brzuszka włożyć plaster masła, 2-3 plasterki czosnku, po gałązce świeżych ziół i plasterek cytryny.
Krok 2 - PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH  foto
2/ Gotowe ryby ułożyć (każdą osobno) na foli aluminiowej, skropić cytryną i zawinąć.
Krok 3 - PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH  foto
3/ Zawinięte ryby ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 15 min. Odwinąć folię i piec jeszcze 2-5 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 09.07.2015 16:29
cos dla mojej żony :-)
Aannkaa82 09.07.2015 12:42
Pyszna rybka :)
marcia7 09.07.2015 12:21
najlepsza ryba
Marta Ryżek-Kalkowska 09.07.2015 11:28
pysznie tutaj u ciebie.
Franciszek 09.07.2015 11:03
Dobry pomysł
Krzysztof15 09.07.2015 10:39
bardzo lubie
Zdzisław 09.07.2015 08:58
pyszny obiad do zjedzenia
Łukasz15 09.07.2015 08:42
smaczna rybka
Konczi 09.07.2015 08:34
cudny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat