Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg w szynce parmeńskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 sztuka
pomidory suszone w zalewie 10 sztuk
szynka parmeńska 8 plastrów
cebula 1/3 sztuki
sok z limetki 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
sól 1/2 łyżeczki
rukola 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg w szynce parmeńskiej

Cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach i nacieramy pstrąga. Następnie polewamy sokiem z limonki, solimy i pieprzymy.
Pomidory kroimy w dużą kostkę. Faszerujemy nimi pstrąga i układamy go na folii aluminiowej. Pstrąga zawijamy w szynkę prosciutto, smarujemy oliwą. Zawijamy w folię i pieczemy 15 minut w temp. 170 stopni. Po tym czasie folię rozchylamy i pieczemy jeszcze 10 minut. Wyjmujemy pstrąga i podajemy posypanego świeżo zmielonym pieprzem na rukoli lub roszponce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 14.04.2015 12:01
wspaniała propozycja!
paulina2157 14.04.2015 11:16
musi być pyszny
Motorek 14.04.2015 11:01
Ciekawy przepis na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak