Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony pstrąg marynowany w ziołach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 2 szt.
marynata
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
koperek 2 łyżeczki

Porada

Można do tego dania także użyć suszonego koperku .

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony pstrąg marynowany w ziołach

Sprawione ryby umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem i odstawić . W naczyniu przygotować marynatę wlać oliwę , sok z cytryny , sól morską , czosnek , pieprz , lubczyk , wszystko połączyć ze sobą i na koniec dodać posiekany koperek . Wszystkie składniki dokładnie połączyć i natrzeć osuszoną rybę , odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Zamarynowaną rybę włożyć do naczynia żaroodpornego lub ułożyć na blasze wcześniej rybę zawinąć w folię aluminiową . Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.i piec ok. 25-30 min .bez pokrywki aby się skórka przypiekła .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.10.2015 09:38
smaczna rybka
Wacław 11.10.2015 09:51
żona uwielbia takie rybki ,mówi że by z chęcią zjadła :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak