Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONY OMLECIK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 6 łyżek
kasza manna 6 łyżek
cukier wanilinowy 1 szt.
aromat pomarańczowy 1 szt.
tłuszcz do formy
sok owocowy
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONY OMLECIK

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem, z białek ubić sztywną pianę. Na żółtka nałożyć pianę, mannę i bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto nałożyć do małej foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej obficie wiórkami.
Krok 1 - PIECZONY OMLECIK foto
2
Piec 15 minut w temperaturze 160°C. Następnie wyjąć z pieca, zalać mlekiem, i ponownie włożyć do pieca aż ciasto podwoi objętość. Ciasto wyjąć, polać sokiem, obłożyć bitą śmietaną.
Krok 2 - PIECZONY OMLECIK foto
3
Proponuję całe ciasto polać sokiem, obłożyć owocami sezonowymi, dodać pokruszone bezy, bitą śmietanę i torcik gotowy-pycha.
Krok 3 - PIECZONY OMLECIK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 18.09.2013 18:26
smacznie wyglada
mic 22.05.2013 21:03
interesujący pomysl
gosia1988 22.05.2013 20:54
super :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak