Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń 3 szt
awokado 2 szt
pomidory krojone 1/2 kartonu
olej lniany
czosnek 1 ząbek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów

Okonia myjemy odcinamy głowę ,ogon , wyciągamy wnętrzności -płuczemy , osuszamy. Solimy rybę do smaku. Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Awokado obieramy , wyciągamy pestkę wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojone pomidory z kartonika , wyciśnięty czosnek ,sól i pieprz do smaku. Miksujemy. Salsę chłodzimy i podajemy z upieczona rybą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 11.03.2013 22:09
rewelacyjny pomysł na połączenie ryby z awokado
kasienka23 11.03.2013 14:17
okonia uwielbiam w każdej postaci, choć w takiej jeszcze nie jadłam
Pyszota 11.03.2013 09:15
pięknie wygląda, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak