Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • okoń

    3 szt
  • awokado

    2 szt
  • pomidory krojone

    1/2 kartonu
  • olej lniany

  • czosnek

    1 ząbek
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Okonia myjemy odcinamy głowę ,ogon , wyciągamy wnętrzności -płuczemy , osuszamy. Solimy rybę do smaku. Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Awokado obieramy , wyciągamy pestkę wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojone pomidory z kartonika , wyciśnięty czosnek ,sól i pieprz do smaku. Miksujemy. Salsę chłodzimy i podajemy z upieczona rybą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
arbuzowo 11.03.2013 22:09
rewelacyjny pomysł na połączenie ryby z awokado
kasienka23 11.03.2013 14:17
okonia uwielbiam w każdej postaci, choć w takiej jeszcze nie jadłam
Pyszota 11.03.2013 09:15
pięknie wygląda, super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat