Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Łosoś

łosoś filet 2 sztuki (300g)

Masełko

masło 100 g
pietruszka zielona 1 pęczek
czosnek ząbki 2 sztuki
papryczka ostra 1 sztuka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś z masłem czosnkowo - paprykowym

Masło pokroić na małe kawałki i zostawić w temperaturze pokojowej aż zmięknie. Następnie do masła zetrzeć na drobnej tarce czosnek, dodać pokrojoną bardzo drobno papryczkę i poszatkowaną pietruszkę. Doprawić pieprzem cytrynowym i solą, wymieszać. Łososia opłukać pod bieżącą wodą. Na blasze do pieczenia ułożyć dwa duże kawałki folii aluminiowej. Na środku każdej wyłożyć po 1/4 masła i ułożyć łososia (skórą do dołu). Następnie przykryć każdy filet resztą masła, dokładnie zamknąć pakunki z folii i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15-20 minut. Podawać z czosnkową bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.12.2015 12:03
wygląda pysznie
Barbara777 06.02.2015 19:01
pyszna ryba
jagoda5913 06.02.2015 18:27
Pięknie wygląda
Ania321 06.02.2015 17:15
Smaczne danie :)
Kuchenka 06.02.2015 15:59
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak