Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś na puree brokułowo- szparagowym z salsą paprykowo pomidorową
Następnie zawijamy w folię i pieczemy około 15 minut
W tym czasie w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru i oliwą gotujemy do miękkości brokuły i szparagi- wody ma być do przykrycia.
Kiedy warzywa się ugotują zostawiamy troszkę wody i całość dokładnie miksujemy na gładką masę.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.
Papryki i pomidor kroimy w dość drobną kostkę.
Pół cebuli kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie.
Następnie dodajemy pozostałe warzywa i chwilę razem podsmażamy.
Pod koniec dodać kilka łyżek wody i poddusić całość.
Doprawić do smaku.
Łososia układamy na zielonym puree, na wierzch układamy czerwoną salsę, podajemy z ryżem
SMACZNEGO!!!