Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 5 łyżek
oliwa 8 łyżek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Lista składników

łosoś filet 2 porcje
folia aluminiowa
ząbek czosnku 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś

Kroki postępowania

1
Do garnka wsypać posiekaną natkę pietruszki. Dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek, dosypać przyprawę do ryb. Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 1 - Pieczony łosoś foto
2
Każdą porcje ryby ułożyć na folii aluminiowej. Posmarować marynatą. Dołożyć na porcję 1 ząbek czosnku. Posypać lekko pieprzem i solą.
Krok 2 - Pieczony łosoś foto
3
Zawinąć każdą porcje ryby oddzielnie w folie i odstawić na 1-2 godziny.
Krok 3 - Pieczony łosoś foto
4
Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni , ok. 30 minut.
Krok 4 - Pieczony łosoś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak