Pieczony łosoś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sok z cytryny

    5 łyżek
  • oliwa

    8 łyżek
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Lista składników

  • łosoś filet

    2 porcje
  • folia aluminiowa

  • ząbek czosnku

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony łosoś foto
Do garnka wsypać posiekaną natkę pietruszki. Dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek, dosypać przyprawę do ryb. Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 2 - Pieczony łosoś foto
Każdą porcje ryby ułożyć na folii aluminiowej. Posmarować marynatą. Dołożyć na porcję 1 ząbek czosnku. Posypać lekko pieprzem i solą.
Krok 3 - Pieczony łosoś foto
Zawinąć każdą porcje ryby oddzielnie w folie i odstawić na 1-2 godziny.
Krok 4 - Pieczony łosoś foto
Piec w piekarniku nagrzanym na 180 stopni , ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat