Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 1
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z połowy cytryny
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś

Łososia dokładnie oczyszczam z łusek, myje i osuszam ręcznikiem papierowym. Dzielę go na cztery, w miarę równe paski. Posypuję lekko solą i pieprzem, polewam oliwą i sokiem z cytryny, wszystko wmasowuję w niego palcami ;) Piekarnik nagrzewam do 220 stopni a kiedy osiągnie już tą temperaturę to nagrzewam w nim blachę przez ok. 10 minut – dopiero po tym czasie układam łososia na blasze skórka do dołu i piekę go przez 15 minut.

W między czasie przygotowuję warzywa i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.08.2013 20:25
zdrowa rybka
Mati13 12.03.2013 15:47
ależ świetna rybka! pyszota!
Rafał10 12.03.2013 14:41
mmm wspaniałe! Ale mam ochotę :)
Megg 12.03.2013 13:27
przepyszny!!!!!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak