Pieczony łosoś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    1
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • sok z połowy cytryny

  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia dokładnie oczyszczam z łusek, myje i osuszam ręcznikiem papierowym. Dzielę go na cztery, w miarę równe paski. Posypuję lekko solą i pieprzem, polewam oliwą i sokiem z cytryny, wszystko wmasowuję w niego palcami ;) Piekarnik nagrzewam do 220 stopni a kiedy osiągnie już tą temperaturę to nagrzewam w nim blachę przez ok. 10 minut – dopiero po tym czasie układam łososia na blasze skórka do dołu i piekę go przez 15 minut.

W między czasie przygotowuję warzywa i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 17.08.2013 20:25
zdrowa rybka
Mati13 12.03.2013 15:47
ależ świetna rybka! pyszota!
Rafał10 12.03.2013 14:41
mmm wspaniałe! Ale mam ochotę :)
Megg 12.03.2013 13:27
przepyszny!!!!!! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat