Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony łosoś

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś
cytryna
natka pietruszki
Koperek suszony Prymat
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony łosoś

oczyszczonego łososia oprószam solą, pieprzem, koperkiem i kropię sokiem z połówki cytryny. Na godzinę odstawiam łososia w chłodne miejsce. Na folii aluminiowej układam plastry z pozostałej cytryny, na które kładę łososia, posypuję go posiekaną natką pietruszki i polewam rozpuszczonym masłem. Folię aluminiową szczelnie zawijam i piekę pół godziny w mocno nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:16
za Marzeną : super
Kekerboom 07.08.2012 15:39
super
sznycel 07.08.2012 15:05
łosoś dobrze się komponuje z ryżem i surówką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak