Pieczony łosoś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    1 kg
  • cytryny

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia myjemy i osuszamy. Następnie dzwonki lub filety skrapiamy sokiem z cytryn. Przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane dzwonki wstawiamy do lodówki na min. 1h żeby przeszły smakiem. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, kładziemy rybę, na każdy kawałek skrajamy po kawałku masła i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 40 min. Po tym czasie odkrywamy wierzchnią folię aluminiową i pieczemy ok. 10 min. Podajemy z sosem śmietanowo - koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anulka75 16.03.2012 17:39
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat