Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1 kg
cytryny 2 sztuki
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś

Łososia myjemy i osuszamy. Następnie dzwonki lub filety skrapiamy sokiem z cytryn. Przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane dzwonki wstawiamy do lodówki na min. 1h żeby przeszły smakiem. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, kładziemy rybę, na każdy kawałek skrajamy po kawałku masła i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 40 min. Po tym czasie odkrywamy wierzchnią folię aluminiową i pieczemy ok. 10 min. Podajemy z sosem śmietanowo - koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 16.03.2012 17:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak