Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kurczak z rosołu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kurczak z rosołu 1 kg

Dodatkowo

rosół
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 opakowania
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Porada

Mięso wtedy jest bardzo soczyste i jednocześnie posiada apetycznie zarumienioną skórkę. Dodatkowo wytwarza się smaczny sosik.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak z rosołu

Ugotowanego kurczaka należy dokładnie obtoczyć w przyprawach wymieszanych z bułką tartą i następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
(Bez różnicy, czy kurczak będzie bezpośrednio z rosołu, czy spędzi noc w lodówce.)
Całość zalać rosołem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
(Rosół powinien sięgać mniej 1/3 wysokości mięsa.)
Piec około 25-30 minut w 180 stopniach, aż skórka będzie zarumieniona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:33
Zawsze dobry.
Ela15 24.10.2016 18:31
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak