Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony kurczak w sosie miętowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak kilka kawałków
sos miętowy
sól, pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony kurczak w sosie miętowym

Kurczaka myjemy, solimy i oprószamy pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze sporą ilością sosu miętowego. Tą miksturą smarujemy kurczaka, zawijamy w rękaw do pieczenia i wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc. Po tym czasie pakunki z kurczakiem przekładamy do blaszki, wlewamy do niej ok pół szkl wody i przykrywamy wszystko folią aluminiową. Pieczemy ok godziny w 200st.




Kurczaka podałam z sałatką z grillowanej cukinii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.10.2011 21:42
dziekję
dorlil 12.10.2011 20:11
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak